witam
znajomy 2 miesiące temu odebrął nową O2 FL, ostatnio się z nim widziałem, zgadaliśmy się w temacie alarmu który on ma "fabrycznie" zainstalowany, tylko jest jedno ale: dopłacił 1200 zł do fabrycznego alarmu z monitorowaniem wnętrza i czujnikiem przechyłu, a ostatnio jak czytał instrukcje obsługi zaciekawił go temat wyłączenia monitorowania wnętrza, którego czujnik wg instrukcji jest zamontowany w słupku B na wysokości regulacji oparcia kierowcy, ale w jego aucie go tam nie ma, są tylko czujniki przy słupkach A, również z ciekawości sprawdził czujnik przechyłu...na zamkniętym aucie i z uzbrojonym alarmem udało mu się wymienić koło
w mojej ocenie w tym wypadku diler nie wywiązał się z umowy, ponieważ alarm został zainstalowany u niego, a nie w fabryce
czy Waszyma zdaniem również? myślicie że można to zareklamować?
najgorsze jest to ze w wiekrzosci przypadkow rzeczowy alarm fabryczny - dokoladany nigdy ni widzial fabryki skody. najczesciej sa to dostepne na wolnym rynku konstrukcje srednio warte polowe tego co trzeba zostawic w ASO.
pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
No a nikt nie próbował tego zreklamować?? przecież np. z tym alarmami to jest zwykłe oszustwo....doplacamy 1200 zł a diler montuje alarm warty co najwyżej 300 zł...
zajas, to jest spokojnie do wywalczenia. Jeśli na zamówieniu/umowie kupna masz wyszczególniony alarm fabryczny to nie będzie problemu z "rozmową" z dealeram.
zajas, to jest spokojnie do wywalczenia. Jeśli na zamówieniu/umowie kupna masz wyszczególniony alarm fabryczny to nie będzie problemu z "rozmową" z dealeram.
...a pan diler powie ze ten alarm jest zaakceptowany przez Skoda Polska i tak trza bedzie zaplacic bo jak bedziesz chcial zalozyc ten sam alarm u szpcow od alarmow , to pan diler powie ze stracisz gwarancje bo byla ingerencja w system elektryczny pojazdu. kolo sie zamyka.
pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
sprawa jest prosta: alarm fabryczny to taki ktory jest zgodny z instrukcja. Moze niech zglosi usterke ze nie dziala czujnik przechylu Generalnie wydaje mi sie ze alarm powinien byc jako trzyliterowy kod w ksiazce serwisowej, jesli nie ma to sprawa jest oczywista. No chyba ze to dealer wypelnia ksiazke...?
Apropo czytania instrukcji: wyczytalem ze w O1 jest funkcja ktora po przycisnieciu kierunkowskazu ale nie do konca wlacza ten kierunkowskaz ale na chwile. Niestety nie umiem tego uzyskac.
owszem, jest to trochę nie OK, ale trzeba zdawać sobie sprawę, żeby przy zamawianiu dodatków\wyposażenia rozróżniać fabryczne\dokładane w salonie, forum jak widac przydaje się do tego.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
sprawa jest prosta: alarm fabryczny to taki ktory jest zgodny z instrukcja. Moze niech zglosi usterke ze nie dziala czujnik przechylu Generalnie wydaje mi sie ze alarm powinien byc jako trzyliterowy kod w ksiazce serwisowej, jesli nie ma to sprawa jest oczywista. No chyba ze to dealer wypelnia ksiazke...?
Apropo czytania instrukcji: wyczytalem ze w O1 jest funkcja ktora po przycisnieciu kierunkowskazu ale nie do konca wlacza ten kierunkowskaz ale na chwile. Niestety nie umiem tego uzyskac.
Jest i działa. Na postoju przechyl dźwignię z wyczuciem - zanim zaskoczy zatrzask już zaczynają mrugać kierunki. Mrugają tak długo jak długo "napierasz" dźwignię. Korzystam z tego na autostradzie. wolę to niż w O2 (którą też jeżdze) 3krotne mrugnięcie.
a ja mam sposób jeden dzwonić do mlada boleslav ( relationship manager - Pavel Volf opisać syt ( język tylko czeski albo angielski i przekazac informacje ) u mnie uporał sie jak to sie nazywa "claim" na Polske DILER MA ZROBIĆ TAK ŻEBY KLIENT BYŁ ZADOWOLONY oto numer i podam dla pewności korespondencje...
No ale jak ma na zamwówienu FABRYCZNY a masz DOŁOŻONY W SALONIE- tzn masz czujki na słupkach czego w fabrycznym nie ma, nie masz wyłączania nadzorowania wnętrza , nie masz czujnika przechyłu to szpula do dilera pytać o co chodzi - zawsze może ich rękojmią postraszyć że towar niezgodny z umową.
Komentarz